Naar hoofdinhoud

Ik ben 60 jaar of ouder

Najaarsronde coronaprik

Ja, je kan de coronaprik halen dit najaar. Je ontvangt hiervoor een uitnodigingsbrief van het RIVM omdat je door je leeftijd meer kans hebt om ernstig ziek te worden door corona.

Wacht op deze brief voordat je de afspraak maakt. Het kan dat je in de brief al een gemaakte afspraak ziet staan. Als dit tijdstip je niet uitkomt, kan je hieronder lezen hoe je de afspraak kan verzetten of afzeggen.

Heb je al een afspraak? Deze kan je inzien op planjeprik.nl/afspraak.

Afspraak maken

De coronaprik

Je kan nu je afspraak plannen en vanaf 2 oktober jouw prik halen. Er kan ook al een afspraak voor je gepland zijn. Dat lees je dan in de brief die je van het RIVM hebt ontvangen.

Maak een afspraak

Of bel 0800-7070 als je geen DigiD hebt.

Wil je met jouw partner de prik halen?

Samen een prik halen
  • Als je 60 jaar of ouder bent en jouw partner heeft een brief met een prikafspraak ontvangen, dan mag je samen met je partner naar deze prikafspraak bij de GGD.
  • Heeft jouw partner een brief ontvangen zonder afspraak? En valt jouw partner ook in de doelgroep? Dan kun je ook voor je partner een afspraak maken op dezelfde dag en locatie. Het tijdstip maakt niet uit. Je haalt dan samen de coronaprik.

Afspraak maken

Of bel 0800-7070 als je geen DigiD hebt.

Ik kan niet naar de priklocatie komen

Hulp naar een locatie

Kun je niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen door een ernstige ziekte of beperking? Neem dan contact op met de GGD via 0800-2077. Zij kijken samen met jou naar een oplossing en bespreken of je eventueel thuis geprikt kan worden.

Afspraak verzetten of afzeggen

Je prikafspraak

Wil je de afspraak verzetten of afzeggen? Zo komt er een plek vrij voor iemand anders.

Afspraak verzetten of afzeggen

Of bel 0800-7070 als je geen DigiD hebt.

Ik word binnenkort 60, mag ik dan ook de coronaprik?

De coronaprik

Iedereen die geboren is in het jaar 1963 of eerder kan dit najaar de coronaprik halen. Als je nog geen 60 bent, maar wel bent geboren in 1963 dan kan je ook een coronaprik halen. Je krijgt dan een uitnodigingsbrief.

Ik heb geen uitnodiging gekregen

Uitnodiging

Mensen vanaf 60 jaar krijgen een uitnodigingsbrief van het RIVM. Er worden iedere week brieven verstuurd. Mogelijk is jouw brief nog onderweg.

Ik wil zeker weten dat de brief te vertrouwen is

Uitnodigingsbrief

.

Kom je er niet uit?

Hulp per onderwerp

Ik wil meer weten over de coronaprik dit najaar

Wil je meer weten over de coronaprik dit najaar? Wil je weten wie de coronaprik kan halen? Of heb je een andere vraag? De meestgestelde vragen vind je hier.

Ik twijfel over de coronaprik

Twijfel je over de coronaprik? Informatie over de vragen of zorgen die je misschien hebt staat overzichtelijk op één plek.

Ik wil meer weten over corona en vaccineren

Lees alle algemene informatie over corona en vaccineren op de pagina Vaccineren.

Meer informatie op Rijksoverheid.nl

Kan je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Lees hier alle overige informatie over corona op Rijksoverheid.nl.