Naar hoofdinhoud

Ik ben tussen de 18 t/m 59 jaar en ik word jaarlijks uitgenodigd voor een griepprik

Najaarsronde coronaprik

Ja, je kan de coronaprik halen dit najaar omdat je jaarlijks wordt uitgenodigd voor een griepprik. Voor jou is namelijk de kans groter dat je ernstig ziek wordt van corona.

Je kan vanaf half oktober tot eind december 2023 terecht bij de GGD. Maak zelf jouw afspraak. Je krijgt geen persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM.

Op deze pagina kan je jouw afspraak maken, verzetten of afzeggen.

Afspraak maken

De coronaprik

Dit kan online via planjeprik.nl. Je kan vanaf half oktober een afspraak plannen.

Maak een afspraak

Of bel 0800-7070 als je geen DigiD hebt.

Afspraak verzetten of afzeggen

Je prikafspraak

Wil je de afspraak verzetten of afzeggen? Zo komt er een plek vrij voor iemand anders.

Afspraak verzetten of afzeggen

Of bel 0800-7070 als je geen DigiD hebt.

Ik kan niet naar de priklocatie komen

Hulp naar een locatie

Kun je niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen door een ernstige ziekte of beperking? Neem dan contact op met de GGD via 0800-2077. Zij kijken samen met jou naar een oplossing en bespreken of je eventueel thuis geprikt kan worden.

Kom je er niet uit?

Vragen over de griepprik

Hoe weet ik of ik binnen de doelgroep val die de griepprik mag?

Iedereen die de griepprik mag, krijgt een uitnodiging van de huisarts. Twijfel je of je of je binnen deze groep valt? Op RIVM.nl kun je vinden voor wie de griepprik is. Als je binnen een van deze groepen valt, dan kan je ook een coronaprik halen.

Ik viel tijdens vorige rondes in de griepprikgroep maar nu niet meer. Kan ik toch een coronaprik krijgen?

Als je in 1 van de andere doelgroepen valt dan kan je de coronaprik krijgen. Ook voor huisgenoten en mantelzorgers van kwetsbaren is het mogelijk om de coronaprik te halen.

Kan ik de coronaprik tegelijk met de griepprik krijgen?

Je kan de griepprik en de coronaprik ook zonder problemen tegelijk of vlak achter elkaar krijgen. De GGD geeft de coronaprik, de huisarts geeft de griepprik. Praktisch zal het daarom vaak niet mogelijk zijn om de prikken tegelijkertijd te krijgen. Als dat wel kan, is er geen bezwaar tegen het krijgen van de prikken op hetzelfde moment.

Ik ben gezinslid, familielid of mantelzorger van iemand die de griepprik krijgt. Kan ik ook een prik krijgen?

Naast de genoemde doelgroepen mogen ook zorgmedewerkers/mantelzorgers die direct contact hebben met mensen met een kwetsbare gezondheid of als je een kwetsbaar gezinslid hebt, een afspraak maken voor de coronaprik. Ook als je jonger bent dan 60 jaar. Je kan in dit geval zelf een afspraak maken voor een coronaprik.