Naar hoofdinhoud

Meer vragen over de coronaprik

Laatst bijgewerkt:

Tot en met 22 december 2023 kunnen mensen van 60 jaar en ouder, volwassenen die jaarlijks de griepprik krijgen en zorgmedewerkers de coronaprik halen. Voor zwangeren en mensen die worden doorverwezen door een arts blijft de coronaprik ook daarna nog beschikbaar.

Veelgestelde vragen vind je op Alles over de coronaprik .

 • Ja, dat kan. Je hoeft je geen zorgen te maken als je niet weet of je corona hebt gehad. Het kan geen kwaad als je de coronaprik haalt terwijl je de afgelopen 3 maanden corona hebt gehad. Als je de afgelopen maanden geen corona hebt gehad dan helpt een coronaprik om je afweer tegen het virus te versterken.

 • Mensen die niet tot de doelgroepen behoren (bijvoorbeeld vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts) maar toch een coronaprik willen, kunnen een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl.

  Heb je geen DigiD? Bel dan 0800-7070 . Wil je een afspraak maken voor een kind? Bel 0800-7040 .

  Kan ik de coronaprik halen?
 • Je kunt de coronaprik halen als je behoort tot één van de doelgroepen en je laatste coronaprik langer dan 3 maanden geleden is. Het is verstandig de prik in het najaar te halen om je bescherming weer op peil te brengen. Dat kan tot en met 22 december bij de GGD. Zwangeren mensen met een medisch hoog risico kunnen ook daarna nog de coronaprik halen.

  Kan ik de coronaprik halen?
 • Je kunt de coronaprik halen als je valt binnen de doelgroepen die in aanmerking komen voor een coronaprik dit najaar.

  Kan ik de coronaprik halen?
 • Het is tot en met 22 december 2023 mogelijk om de coronaprik te halen. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar in 2024.

 • Het coronadashboard toont hoeveel mensen in Nederland een corona vaccinatie hebben gehad. Dat verandert iedere dag. Het deel van de mensen in Nederland dat een vaccinatie heeft gehad noemen we vaccinatiegraad.

  Ga naar het Coronadashboard
 • Met een coronaprik in het najaar ga je beter beschermd de winter tegemoet. Hoewel het coronavirus het hele jaar door kan opleven, zullen de gevolgen van de ziekte waarschijnlijk groter zijn in de winterperiode.

  Dat komt omdat er in de winter ook veel andere virussen rondgaan, zoals verkoudheid en griep. Virussen kunnen zich beter verspreiden in de winterperiode. Dit komt doordat virussen zich verspreiden via praten, hoesten of niezen. In de winter zijn de ramen en deuren vaker dicht en zitten mensen vaker bij elkaar in één ruimte.